Trött är fel ord...

Ja, trött är verkligen fel ord för att sumera hur vi känner oss. Men vad ska jag använda? Skulle det finnas ett eget ord som skulle beskriva det bättre och göra att människor inte la in sina egna idéer och tolkningar så skulle jag använda det.
 
Som det ser ut i dag dock så finns inte ett sådant ord, så jag håller mig till trött - och tar den diskussionen med personen. För diskussioner blir det. Folk är så fast i sin egen värld att de inte kan tänka utanför sina ramar. 
 
Har ni tänkt på att det finns olika tröttheter? Och nu pratar jag inte om någon ME-trötthet eller annan trötthet inom sjukdomssammanhang, utan om trötthet hos fullt friska människor. 
Man känner sig trött på ett sätt efter att ha: sprungit en mil, varit uppe och dansat hela natten, suttit och läst en god bok i 14 timmar, suttit och pluggat i fyra timmar, haft en sunk-dag med att äta pizza hamburgare och annan "tung" mat. Man kan vara trött efter alla dessa men ingen av dem är egentligen "sovtrött".
 
Varför kan jag då egentligen inte få använda mig av trött utan att personer automatiskt tror att jag behöver gå och lägga mig att sova? Jag kan vara trött i armarna, eller benen, eller kroppen över huvud taget. Jag kan vara trött i huvudet. All trötthet (även för personer med "normal" energinivå) behöver man inte sova för att bota. 
 
Sen kan jag inte sov bort min allomfattande trötthet, det är något statiskt hos mig. Det jag kan göra är att vila bort ett eller två symtom. 
 
Detta är en väldigt komplicerad sjukdom och jag är aldrig vän med den, för så fort jag tror jag lärt mig något eller trott mig vara duktig så gör den något annat. Jag kräver inte att bli förstådd eller att folk ska förstå att jag är trött för att jag nyser (ja, jag nyser när ME:n blir för påträngande). Jag vill bara få använda ert ord. Jag vill också få vara trött utan att bli stämplad.
 
 
Och om det nu är någon därute som kan ge mig ett ord, gärna hitta på ett ord själv, som jag kan använda när jag känner mig trött - så skulle jag bli så glad!