Jag är viktigast i mitt liv

Har nu funderat över det någon gång? Att du är viktigast i ditt liv? Det hade inte jag innan en vän sa det till mig. Visst är det egentligen ganska självklart?
Jag har haft några jobbiga månader, av olika anledningar, som avslutades med tre dagar stark ångest. Jag har gått så långt att jag haft 38º feber och 112 i vilopuls. Nu kan detta bero på min inre stress eller, som jag tror har stor påverkan, min ME. De sista två månaderna förra året var fulla av måsten och roliga göromål och de senaste veckornas ångest påverkar energiförbrukningen rejält.
En sak jag har tänkt på är att så fort jag nämner för någon att jag är sjuk får jag ofta höra att jag inte ska tänka så. Jag använder inte min sjukdom som en ursäkt eller låter den hindra mig. Det jag däremot måste göra är att komma ihåg att jag är sjuk och faktiskt ta hänsyn till det.
Nu är det en sjukdom som inte syns och som är svår att förklara. Det finns liksom inte ord som förklarar hur jag mår. Visst kan jag säga trött, men då tänker man bara på något som man kan sova bort, eller säga att jag är utmattad, men då tänker man att jag inte orkar göra saker - vilket nog egentligen är sant men att jag pushar mig hårdare och hårdare. Skulle jag då få göra en jämförelse för att få perspektiv? En tanke som slår mig när jag får höra att jag inte ska tänka så är att man skulle aldrig säga åt emot med brutet ben att gå och stödja på benet utan gips. Nu är det inte samma sak och jag har aldrig brutit benet, men förstår ni tankegången?
Jag låter verkligen inte min sjukdom stå i vägen för mig. Tvärtom jag pressar mig till jag blir väldigt mkt sjukare, och först då vilar jag.Inte för att måla fan på väggen men fortsätter jag så så kommer jag bli ännu sjukare än vad jag redan är.
Så detta är mitt nyårslöfte, lite sent kanske: jag är viktigast i mitt liv! Detta är något som jag har svårt för men nu ska jag sätta mig i första hand och även min sjukdom. Inte så att min ME ska få sista repliken eller styra mitt liv men jag måste ta mer hänsyn till den, för jag vill vara så här pigg resten av livet.